Wat is mijn opzegtermijn?

Wanneer je als werknemer zelf de arbeidsovereenkomst opzegt - of zogezegd ontslag neemt - dan geldt over het algemeen een opzegtermijn van een maand, ongeacht de lengte van je dienstverband. Dat is namelijk de wettelijke opzegtermijn voor een werknemer.

Het kan echter zijn dat er in jouw geval een langere opzegtermijn van toepassing is, bijvoorbeeld omdat er een afwijkende opzegtermijn in de arbeidsovereenkomst of in de cao is overeengekomen.

Als de werkgever afwijkt van de wettelijke opzegtermijn van een maand, dan geldt dat de opzegtermijn van de werkgever naar de werknemer toe altijd verdubbelt. Dus wanneer de werknemer een opzegtermijn heeft van twee maanden, dan heeft de werkgever vier maanden opzegtermijn naar de werknemer toe. De maximale opzegtermijn bedraagt zes maanden; langer mag niet, ook niet via de cao.

Onjuiste opzegtermijn
Wanneer de werkgever een onjuiste opzegtermijn in de arbeidsovereenkomst heeft opgenomen, dan is er volgens de wet géén opzegtermijn afgesproken. Dan geldt de wettelijke opzegtermijn van een maand.

Opzegtermijn bij ontslag
In het geval dat de werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer opzegt, dan is de lengte van het dienstverband wél van belang. Dan gelden de volgende opzegtermijnen:

1. Minder dan 5 jaar in dienst
De opzegtermijn is één maand

2. Tussen de 5 en 10 jaar in dienst
De opzegtermijn bedraagt twee maanden

3. Tussen de 10 en 15 jaar in dienst
De opzegtermijn bedraagt drie maanden

4. 15 jaar of langer in dienst
De opzegtermijn bedraagt vier maanden